Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

«Art and Design expressions» έκθεση ζωγραφικής και ψηφιακού σχεδίου της Κατερίνας Αλαμπασίνη

Την έκθεση «Art and Design expressions» της Κατερίνας Αλαμπασίνη φιλοξενούν η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου, από τις 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 4 Ιανουαρίου 2014, στον πολιτιστικό χώρο της οδού Αμάντου 26, στη Χίο.
Η έκθεση με περιλαμβάνει σχέδια φτιαγμένα με διαφορετικά λιτά υλικά (πενάκι, λευκό χαρτί, μολύβια, ψηφιακή ζωγραφική και εκτύπωση) και θεματογραφία που κινείται από το καθαρα
απεικονιστικό τοπίο μέχρι φανταστικά υπερεαλιστικά σκηνικά.
Τα λεπτομερή και ιδιαίτερα σχολαστικά σχέδια με πενάκι χαρακτηρίζονται έντονα από τη γραφιστική αισθητική τους και συνδιαλέγονται με τα πολύχρωμα σχήματα καλειδοσκοπίου που έχει δημιουργήσει ηλεκτρονικά η καλλιτέχνης.
Στα ψηφιακά κολάζ της δημιουργεί στιγμιότηπα με ανθρώπινες φιγούρες και συμβολικά αντικείμενα που λαμβάνουν μέρος σε μια ασυνήθιστη και δυσνόητη καθημερινότητα.
Ξεχωριστή ενότητα αποτελούν τα σχέδια που απεικονίζουν με λεπτομέρεια την Παναγία την Κρίνα, τη Μονή Μουνδών, τη Νέα Μονή, το Κάστρο της Ηλείας, λεπτομέρεια του Κάμπου και άλλα τοπία, όπου η καλλιτέχνης υποβάλλει οπτικά την έννοια της διαχρονικότητας, επικεντρώνοντας συγχρόνως την προσοχή του θεατή σε άμεσα αναγνωρίσιμους συμβολισμούς.
Τα έργα της έκθεσης αναπτύσσουν μεταξύ τους διάλογο και επικοινωνούν, καλώντας το θεατή να λάβει μέρος στη συζήτησή τους και να βιώσει το σχέδιο μέσα από διαφορετικές σχεδιαστικές εμπειρίες: άλλοτε σαν παιχνίδι και καπρίτσιο κι αλλοτε σαν έκφραση μιας αγωνιώδους αναζήτησης απαντήσεων για την πορεία της ύπαρξης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Δεςκεμβρίου στις 20.00. Ώρες λειτουργείας: Tρίτη, Πέμπτη 10.00-12.00 και 17.00-20.00 & Παρασκευή – Σάββατο 10.00 - 12.00
Την έκθεση υποστηρίζουν ως χορηγοί οι επιχειρήσεις: Sunset Hotel και Billies Place.

Η καλλιτέχνης
Η Κατερίνα Αλαμπασίνη είναι γραφίστρια και εικονογράφος. Μετά από πενταετή πείρα στις γραφικές τέχνες και τον ημερήσιο τύπο, μία ατομική έκθεση ζωγραφικής και πολλές εμπειρίες πάνω σε διάφορα project σχετικά με τη δουλειά της, δημιούργησε το ψηφιακό περιοδικό PaintBox magazine (2011).
Παράλληλα ανέπτυξε τις δεξιότητές της στο web design και το ηλεκτρονικό promotion. Σήμερα ασχολείται τόσο με το περιοδικό όσο και με τις γραφικές τέχνες και την διαφήμιση και διατηρεί μία σειρά από ιστοσελίδες με θέματα που πιστεύει ότι αξίζουν να έχουν τον δικό τους διαδικτυακό χώρο όπως η ίδια η χώρα που μένει, η Ελλάδα. Δεν παύει να εμπνέεται καινούρια project για να συνεχίσει να δημιουργεί μαζί με τους φίλους και συνεργάτες της -οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα- και να μοιράζεται τις ιδέες της με τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...